Osallista verkossa: Discordin perusteet - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Osallista verkossa: Discordin perusteet

Raudaskylällä 1.– 2.9.2021


Discord on digitaalisessa nuorisotyössä yleisesti käytetty monikanavainen viestintätyökalu. Se soveltuu erityisen hyvin osallistavaan toimintaan, jonka kohderyhmä koostuu nuorista ja nuorista aikuisista. Discord-viestinnässä on mahdollista olla mukana anonyymisti, joten se soveltuu myös välineeksi ns. kynnystä madaltavaan toimintaan. Discordin ymmärtäminen avaa ikkunan nuorten ja nuorten aikuisten maailmaan.

Koulutuksessa tutustutaan ja opetellaan käyttämään Discord-sovellusta. Koulutuksen aikana opetellaan Discordin käyttöä työpöytäsovelluksella, Discordin perusnäkymän eri osien käyttöä, sovellukseen liittyvää erityissanastoa ja perusasetuksia sekä Discord-palvelimen sisällä olevien toimintojen käyttöä ja palvelinasetuksia. Koulutuksessa käydään läpi myös Discord-mobiilisovellusta ja sen käyttöä. Lisäksi koulutuksessa saa käytännön vinkkejä, miten Discordia voi hyödyntää nuoriso- ja/tai opetustyössä nuoria osallistavilla ja aktivoivilla tavoilla.

Koulutukseen osallistuvan suositellaan lataavan tietokoneelleen Discord-työpöytäohjelma ja luovan Discord-tunnukset ennen koulutusta. Työpöytäohjelman lataamiseen ja Discord-tunnusten luomiseen voi kysyä tarvittaessa apua kouluttajalta. Jos työpöytäohjelman lataaminen ei ole mahdollista, voi koulutuksessa käyttää myös Discordin selainversiota.


Koulutuksessa saat käytännön vinkkejä, miten sovellusta voi hyödyntää apuna kasvatustyössä; niin vapaa-ajan toiminnoissa kuin myös oppimisympäristönä.

Koulutuksen tavoitteet:

  • Osallistuja hallitsee koulutuksen jälkeen Discord-sovelluksen peruskäytön
  • Osallistuja tietää, miten tunnukset luodaan ja miten palveluun voi kirjautua sisään ja ulos eri alustoilla (selain, mobiilisovellus, työpöytäsovellus)
  • Osallistuja tietää Discord-sovelluksen eri käyttömuodot (yksityisviestittely, palvelimet) sekä Discord-palvelinten tarjoamat ominaisuudet ja mahdollisuudet
  • Osallistuja tuntee Discord-sovelluksen asetukset ja osaa niitä tarvittaessa muuttaa suunniteltuun toimintaan sopivaksi
  • Osallistuja saa käytännön ideoita ja vinkkejä, millä tavoin Discord-sovellusta voi hyödyntää kasvatus- ja opetustyössä ja voi ottaa niitä käyttöön omassa työssään


Kouluttaja:


Yhteisöpedagogi (AMK), projektipäällikkö Minna Koirikivi.

Hinta:


190 € / hlö. Sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalit.

Kahden koulutuspäivän ruokailupaketti (lounas ja kahvi kurssipäivinä) 23 € /hlö tai täysihoito 2hh 75 € /hlö tai 1hh 105 € /hlö.

Ilmoittautuminen:


Sitovat ilmoittautumiset 5.3.2021 mennessä nettihakulinkin kautta.
Lähetämme kutsun koulutukseen sähköpostitse noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Peruutusehdot: Koulutukseen osallistumisen voi perua maksutta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Ilmoittautumisajan jälkeen ilman lääkärintodistusta tehdyistä peruutuksista perimme 50 % kurssimaksusta. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista perimme täyden kurssimaksun.

Lisätiedot:

  • Kouluttaja Minna Koirikivi, minna.koirikivi@rko.fi, 044 7439 993
  • Koulutussuunnittelija Mika Pajala, mika.pajala@rko.fi, 050 4691 891