Lukioon valmistava koulutus - Raudaskylän Kristillinen Opisto

Lukioon valmistava koulutus 

Lukioon valmistavassa koulutuksessa (LUVA) opiskelija saa riittävän suomen kielen taidon ja muut valmiudet lukiokoulutukseen siirtymistä varten. LUVA-koulutus on tarkoitettu vieraskielisille maahanmuuttajille.

LUVA-koulutuksen laajuus on 25 kurssia ja se kestää vuoden. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen suunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijat omat lähtökohdat ja toiveet koulutukselle. LUVA-koulutuksessa opiskellaan paljon suomen kieltä. Lisäksi parannetaan valmiuksia matematiikassa ja luonnontieteissä sekä muissa lukion aineissa. Opiskelija voi myös opiskella jo lukion kursseja tai kerrata perusopetuksen oppimäärää aikuisten perusopetuksessa.

Lukioon valmentava koulutus on maksutonta ja opiskelijalla on oikeus maksuttomaan lounaaseen ja asuntolapaikkaan. Jos opiskelija asuu asuntolassamme, hän saa myös maksuttoman aamupalan ja päivällisen.

LUVA-koulutukseen haetaan kesällä opintopolussa samassa haussa kuin kymppiluokille ja VALMA-koulutuksiin. Tämä perusopetuksen jälkeisen valmistavan koulutuksen haku alkaa toukokuussa. Lue lisää hausta osoitteesta opintopolku.fi tai ole yhteydessä suoraan meille koululle.

Kysy lisää!

Sari Ahola-Korpi
sari.ahola-korpi@rko.fi
050 4400 048