- Raudaskylän Kristillinen Opisto
Hankkeet > Päättyneet hankkeet > KELPO

KELPO - kehitysvammaisen polku työelämään 1.3.2016 - 30.6.2019


Kelpo-hankkeen loppuraportti löytyy tämän linkin takaa.
 
KELPO-hankkeen tavoitteena on edistää työkykyisten kehitysvammaisten pääsyä työsopimussuhteisesti työelämään,
kehittämällä työllistymistä edistäviä palveluprosesseja yhteistyössä kuntayhtymien palveluohjauksen, Te-palvelujen, järjestötoimijoiden ja yritysten kanssa. 
 
Hankkeen toimintaan kuuluu:

  • tiedotus- ja vaikuttamistyö
  • työelämävalmiuksien parantaminen asiakkaan henkilökohtaisella ohjauksella
  • työllistymistä edistävien polkujen luominen elinkeinoelämän ja työnhakijoiden välille

Työelämään johtavan polun räätälöinnissä huomioidaan kohderyhmän yksilölliset osaamisalueet, vahvuudet ja toiveet sekä työpaikan ja työtehtävien asettamat vaatimukset. 
 
Hanke tukee osatyökykyisen kehitysvammaisen työllistymisprosessia alkuhaastattelujen jälkeen sopivien työpaikkojen kartoittamisesta aina työhaastatteluun saakka. Tuki voi olla esimerkiksi työllistymistä edistäviin palveluihin tutustumista, työnhakijaksi ilmoittautumista tai työhakemusten laatimista. Työelämävalmennuksen tyyppinen sisältö on keskeisesti mukana yksilöllisessä ohjauksessa.
 
KELPO-hanke toimii Oulun eteläisen alueella. Hanketta rahoittavat Euroopan Sosiaalirahasto ESR, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Ylivieska ja Nivala-Haapajärven seutukunnat sekä Raudaskylän Kristillinen Opisto.
 
Raudaskylän kristillinen opisto on sertifioitu kestävän kehityksen opisto. Kelpo-hanke vastaa opiston sosiaalisen kestävän kehityksen arvoihin parantamalla yhdenvertaisuuden ja oikeudenmukaisuuden toteutumista yhteiskunnassamme.
 
 
Lisätietoja hankkeesta
 
Tarja Myllylahti
projektipäällikkö
tarja.myllylahti@rko.fi   
p. 044 742 7621